Αν και γράφτηκαν 3 παιδάκια, κλειστός και φέτος ο Παιδικός Σταθμός Μεταξάδων

 

Κλειστός αναμένεται να μείνει και φέτος από τον Δήμο Διδυμοτείχου που είναι αρμόδιος και υπεύθυνος για την λειτουργία του, ο Παιδικός Σταθμός Μεταξάδων, αν και γράφτηκαν τρία παιδάκια.



Σύμφωνα με πληροφορίες του Evros-news.gr, δύο παιδάκια ενός νέου ζευγαριού που επέλεξε να μένει μόνιμα στο χωριό Ασπρονέρι Διδυμοτείχου και άλλο ένα από ζευγάρι επίσης νέων ανθρώπων που κατοικεί στους Μεταξάδες, έκαναν εγγραφή μέσω των γονιών τους στην αρμόδια Υπηρεσία του δήμου Διδυμοτείχου. Ενημερώθηκαν όμως ότι ο Παιδικός Σταθμός θα μείνει κλειστός και φέτος όπως και πέρυσι, επειδή η δημοτική αρχή του Ρωμύλου Χατζηγιάννογλου επικαλείται το νόμο που προβλέπει πως πρέπει να είναι τουλάχιστον 5 τα παιδάκια που θα εγγραφούν. Διατυπώνονται όμως τρεις ενστάσεις και λόγοι, οι οποίοι σίγουρα έχουν βάση.

Συγκεκριμένα:

  • Υπήρξε ενδιαφέρον από γονείς άλλων δύο μικρών παιδιών, Ρομά της περιοχής Μεταξάδων, που απευθύνθηκαν στην αρμόδια Υπηρεσία του δήμου Διδυμοτείχου, αλλά άγνωστο για ποιο λόγο (τυπικό ή ουσιαστικό) δεν έγινε η εγγραφή τους για να συμπληρωθεί ο αριθμός 5.
  • Λέγεται ότι βασικός λόγος που ο δήμος Διδυμοτείχου αρνείται να λειτουργήσει τον Παιδικό Σταθμό Μεταξάδων και βρίσκει ως δικαιολογία τον αριθμό των παιδιών που προβλέπει ο νόμος, είναι ότι δεν φρόντισε όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα να προσλάβει έναν ή δύο βρεφονηπιοκόμους, οπότε δεν υπάρχει προσωπικό.
  • Τρίτον και σημαντικότερο Όταν μιλάμε για δημογραφική κατάρρευση και της περιοχής του δήμου Διδυμοτείχου και ειδικά της πρώην Δημοτικής Ενότητας Μεταξάδων, που μαζί με αυτή του Τριγώνου έχουν την μεγαλύτερη μείωση πληθυσμού με βάση την τελευταία απογραφή του 2021, ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ ΚΑΙ ΜΕ ΤΡΙΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ Ο ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ. Γιατί αλλιώς, πως η Πολιτεία και στην προκειμένη περίπτωση ο δήμος Διδυμοτείχου (που επίσης διαμαρτύρεται για την δημογραφική κατάρρευση) στηρίζουν τα νέα ζευγάρια που επέλεξαν να μένουν στο χωριό τους και θέλουν τα παιδάκια τους να πηγαίνουν στον Παιδικό Σταθμό των Μεταξάδων και όχι σε αυτούς του Διδυμοτείχου. Ουσιαστικά αναγκάζουν τους γονείς να μετακομίσουν και αυτοί είτε στο Διδυμότειχο, είτε στην Ορεστιάδα.

Γι’ αυτό θα πρέπει να βρεθεί μια λύση από τον δήμο Διδυμοτείχου και προσωπικά τον δήμαρχο Ρωμύλο Χατζηγιάννογλου, για να γίνει πρόσληψη προσωπικού και να λειτουργήσει ο Παιδικός Σταθμός Μεταξάδων. Είναι εθνικοί, δημογραφικοί, ουσιαστικοί οι λόγοι. Μόνο έτσι θα δοθεί το “μήνυμα” ότι τουλάχιστον όσο περνάει από το χέρι των τοπικών κοινωνιών και εξουσιών σε επίπεδο αυτοδιοίκησης, κάνουν ότι μπορούν για να αποτρέψουν την περαιτέρω ερήμωση των χωριών.



Το Evros-news.gr απευθύνει έκκληση στην Υπουργό Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας Σοφία Ζαχαράκη και την Πρόεδρο του Ιδρύματος Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης (ΙΝΕΔΙΒΙΜ), Άννα Ροκοφύλλου, ΝΑ ΠΑΡΕΜΒΟΥΝ και να δώσουν λύση για την πρόσληψη των δύο απαραίτητων βρεφονηπιοκόμων, ώστε ο Παιδικός Σταθμός Μεταξάδων μια “ανάσα” από τα ελληνοβουλγαρικά σύνορα να λειτουργήσει έστω με τρία παιδάκια. Στέλνοντας το μήνυμα και σε άλλα νέα ζευγάρια, ότι μπορούν να μείνουν στον τόπο τους και όχι να μετακομίσουν και αυτά στην πόλη. 


Πηγή:www.evros-news.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου