Μπαίνουν οι βάσεις για νέο Τελωνείο στις Καστανιές μετά την επίσκεψη Λιβάνιου στην περιοχή

Την πρόθεση του Υπουργείου Εσωτερικών να ανακατασκευάσει το Τελωνείο των Καστανεών έκανε γνωστή σήμερα ο υπουργός Εσωτερικών Θεόδωρος Λιβάνιος αμέσως μόλις επέστρεψε στην Ορεστιάδα από την επιτόπια αυτοψία και τη συζήτηση που προηγήθηκε στο ίδιο το Τελωνείο. 
“Ξεχωριστή και σημαντική θέση έχει το Τελωνείο Καστανεών το οποίο πρέπει να φτιαχτεί εκ νέου ουσιαστικά“, είπε συγκεκριμένα.
 “Είμαστε σε συνεργασία με όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες και σύντομα ελπίζω να έχουμε πάρα πολύ καλά νέα και για τις Καστανιές“, ανέφερε, δεδομένου ότι για το Τελωνείο των Κήπων έχουν ήδη δρομολογηθεί οι εξελίξεις και “η αναβάθμιση προχωράει“, όπως ανέφερε. 
 Στη σύσκεψη που έγινε στο γραφείο του δημάρχου Δ. Παπαδοπούλου, εκτός από τον υπουργό Εσωτερικών Θ. Λιβάνιο και τον υφυπουργό Μακεδονίας & Θράκης Κ. Γκιουλέκα συμμετείχαν: 
ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ Χ. Τοψίδης, οι αντιπεριφερειάρχες Β. Πουλιλιός, Κ. Βενετίδης και Σ. Κατσογριδάκης, η αντιδήμαρχος Χ. Γκιλιλούδη, εκπρόσωποι των βουλευτών Χ. Δερμεντζόπουλου και Αν. Δημοσχάκη, ο διευθυντής του Γραφείου Περιφερειάρχη Β. Μαυρίδης και ο Γεν. Γραμματέας του Δήμου Ορεστιάδας Αν. Πασχάλης, μαζί με άλλους υπηρεσιακούς παράγοντες. Σημειωτέον ότι στη σύσκεψη, που διήρκησε περίπου μία ώρα, δεν παραβρέθηκαν οι υπόλοιποι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων, παρότι προσκλήθηκαν από το δήμαρχο προκειμένου να θέσουν και εκείνοι θέματα στον υπουργό. Στην ουσία της συζήτησης, αφού ο κ. Παπαδόπουλος καλωσόρισε τους επισκέπτες, έθεσε καίρια ζητήματα του Βορείου Έβρου, όπως οι ειδικοί φορολογικοί δείκτες και κυρίως η μείωση του Φ.Π.Α., το χερσαίο μεταφορικό ισοδύναμο, τα κίνητρα του Αναπτυξιακού Νόμου κ.α. Μεταξύ άλλων, ιδιαίτερη αναφορά έγινε και στην κατάσταση του κάθετου άξονα Ορμενίου-Αρδανίου από τον Περιφερειάρχη Χ. Τοψίδη. 


Από τη μεριάς της η Αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών Χριστίνα Γκιλιλούδη έθεσε το ζήτημα στελέχωσης του Δήμου με εξειδικευμένο προσωπικό σε διάφορους τομείς, για το οποίο ο υπουργός Εσωτερικών έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον ζητώντας να μάθει και αριθμητικά δεδομένα για τρέχουσες προσκλήσεις προσωπικού μέσω προγραμμάτων. 
Στα θετικά της σύσκεψης συγκαταλέγεται και η πρόταση του υφυπουργού Μακεδονίας & Θράκης Κ. Γκιουλέκα για τη διοργάνωση ενημερωτικών εκδηλώσεων προκειμένου να γνωρίσουν οι επαγγελματίες του Βορείου Έβρου ποια αναπτυξιακά εργαλεία μπορούν να αξιοποιήσουν από τα υπάρχοντα, στοχευμένα ειδικά στην περιοχή. 
Στο περιθώριο, μάλιστα, της σύσκεψης, τέθηκε από το δήμαρχο Ορεστιάδας και το αίτημα για τη δημιουργία ξεχωριστής Περιφερειακής Ενότητας Βορείου Έβρου, προκειμένου να δοθεί το απαραίτητο “εργαλείο” στην Πολιτεία για στοχευμένες παρεμβάσεις στην περιοχή.

 Πηγή:www.radioevros.gr

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου