Δερμεντζόπουλος: Παραμένουν αμετάβλητα τα Πρωτοδικεία Αλεξανδρούπολης, Ορεστιάδας και το Ειρηνοδικείο Διδυμοτείχου κατ’ εξαίρεση απ’ τις συγχωνεύσεις

 

Μια ευχάριστη εξέλιξη υπήρξε από την συνάντηση του Υφυπουργού Δικαιοσύνης Ιωάννη Μπούγα, με αντιπροσωπεία θεσμικών του νομού Έβρου, όσον αφορά το νέο Δικαστικό Χάρτη της χώρας.

Όπως ενημερώνει ο πρώτος σε ψήφους βουλευτής Έβρου Χρήστος Δερμεντζόπουλος, παραμένουν  χωρίς καμιά μεταβολή και εξαιρούνται από τις συγχωνεύσεις που έχουν αποφασιστεί για όλη την Ελλάδα, τα Πρωτοδικεία της Αλεξανδρούπολης και της Ορεστιάδας, καθώς και το Ειρηνοδικείο Διδυμοτείχου. Για το τελευταίο μάλιστα ο ίδιος και οι υπόλοιπου συμμετέχοντες ζήτησαν την ενίσχυση του.

Όπως αναφέρει ο κ.Δερμεντζόπουλος, στη συνάντηση με τον Υφυπουργό Δικαιοσύνης Ιωάννη Μπούγα που έγινε παρουσία συναδέλφων του βουλευτών της Περιφέρειας ΑΜΘ, του Περιφερειάρχη   Χριστόδουλου Τοψίδη  και των Προέδρων του Δικηγορικού Συλλόγου Αλεξανδρούπολης Ρούλας Τσιρτσίδου και του Δικηγορικού Συλλόγου Ορεστιάδας Άννας Μεμετζή:

1) Ανταλλάξαμε απόψεις και ενημερωθήκαμε για την πορεία υλοποίησης του νέου Δικαστικού Χάρτη στην Εφετειακή Περιφέρεια Θράκης.
2) Η περιφερειακή ενότητα Έβρου θα αποτελέσει εξαίρεση λόγω παραμεθορίου και θα διατηρήσει τα Πρωτοδικεία της (Ορεστιάδας – Αλεξανδρούπολης).
Για το Ειρηνοδικείο Διδυμοτείχου άπαντες υποστηρίξαμε την ιδιαίτερη σημασία που επιτελεί η λειτουργία του και στόχευση μας, οφείλει να είναι η ενίσχυση του”.

Θετική εξέλιξη σίγουρα, αν λάνουμε υπόψη μας ότι σε πολλές περιοχές της χώρας και παρά τις έντινες αντιδράσεις, η Κυβέρνηση προχωράει σε συγχωνεύσες και καταργήσεις Πρωτοδικείων και Ειρηνοδικείων, ακόμα και Εφετείων.

Πηγή:evros-news.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου